Uitstapjes & activiteiten

Attractiepark Drouwenerzand 

is een heel prettig, kleinschalig en overzichtelijk pretpark, bijzonder geschikt voor (kleine) kinderen in de leeftijd van 3 tot ongeveer 14 jaar. Het ligt in een prachtige bosrijke omgeving en is gemakkelijk te bereiken. Als  je een dag naar het park  gaat hoef je geen tassen ‘vol’ eten mee te nemen, de entree is namelijk ALTIJD inclusief vers fruit, diverse belegde broodjes (nieuw!), frites, snacks, verse dagsoep, koffie, thee, limonade èn softijs! Handig toch? Dat je niet steeds je portemonnee hoeft te pakken.

Country Golf Ees 18 Holes golfbaan & driving range

Aan de rand van het kleine dorpje Ees ligt een 18-holes par-3 golfbaan, waar iedereen mag golfen! Gebruik van de golfbaan is niet beperkt tot leden en ervaren spelers, maar openbaar voor iedereen vanaf 8 jaar. De holes variëren in lengte van 50 t/m 100 meter. Met brede fairways, grote, goed verzorgde greens en een goed onderhouden driving range, biedt Country Golf Ees uitstekende faciliteiten voor alle golfers.

Eko-Tours | Terreinrijden over de Hondsrug

Beleef een uniek ‘groen’ avontuur en ga samen met familie, vrienden of collega’s op excursie door Drenthe. Rij zelf in één van onze 100% elektrische terreinwagens (de enige elektrische terreinwagen die van Staatsbosbeheer in deze bossen mag rijden) en geniet van het mooie Drentse landschap. Of ga met de gids mee op ontdekkingsreis en bezoek de vele bezienswaardigheden en laat je vertellen over mooiste plekjes van de Hondsrug in Drenthe.

Fiets- & wandelroutes in Drenthe (met o.a. de knooppuntenroutes)

Hier vind je fiets- en wandelroutes door heel Drenthe. Rijd van knooppunt naar knooppunt, volg een mooie vaste route of laat het aan het toeval over. Je komt hier altijd uit op een mooie plek.

Geopark de Hondsrug

Het Hondsruggebied is uniek. De ijstijden vormden er ruggen en dalen. De prehistorische mens liet er ons zijn schatten na. Duizenden jaren lang gaven mensen vorm aan een landschap dat van alle tijden is. Ontdek de geschiedenis, fiets of wandel één van de routes die het park heeft samengesteld, zoek het avontuur op en ga paardrijden, mountainbiken of roeien of ga cultuur snuiven en bezoek het Van Gogh huis.

Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Midden in Drenthe ligt een plek met een geschiedenis. Hier worden de levens van honderdduizend Nederlandse Joden in herinnering gehouden. Op het terrein van kamp Westerbork met reconstructies en monumenten, en in het museum. Op deze site vindt u uitgebreide informatie over de geschiedenis van kamp Westerbork, het kampterrein en de monumenten en het museum, het Herinneringscentrum Kamp Westerbork.

Het Drents museum in Assen

Het Drents Museum schenkt je een blik op de wereld en werpt tegelijk een blik op Drenthe met verhalen over archeologie, kunst en geschiedenis. Bekijk de uiteenlopende collecties en beleef het verhaal van het meisje van Yde. Bijna tweeduizend jaar lag ze in het veen bij het dorp Yde, tot in mei 1897 twee arbeiders haar nog bijna volledig in tact vonden.

Hunebedcentrum in Borger

Op het terrein van het Hunebedcentrum maak je een tijdreis van 150.000 jaar. Via vijf locaties ontdek je de boeiende prehistorie van de oerprovincie van Nederland, Drenthe. Het is een reis die begint met de ijstijden die het landschap hebben gevormd. Je ontdekt hoe de mens dit landschap heeft gebruikt en hoe hij duizenden jaren lang leefde. Je reis bij het Hunebedcentrum begint in het museum.

Kabouterland

In het hart van het Drentse dorpje Exloo ligt Kabouterland. Een leuke dag uit vol met kabouters, trollen, dieren en volop speelgelegenheid in diverse speeltuinen zowel binnen als buiten.Ga met je kinderen of kleinkinderen op avontuur. Dolend door een geheimzinnig konijnenhol kun je de kabouters van dichtbij bespieden. Maak een spannende tocht door de trollengrot, loop via een overdekt wandelpad langs bijzondere planten en leuke kleine exotische dieren naar de raadselachtige kasteelruïne.

Monumentendorp Orvelte

Orvelte is een monumentendorp en heeft de status beschermd dorpsgezicht. Het is een levendig & gastvrij dorp, waar mensen normaal wonen & werken in een authentieke omgeving die nog echt de sfeer van een 19e-eeuws Drents esdorp uitademt. Beleef de unieke sfeer van dit museumdorp met z’n winkeltjes, galerieën, restaurantjes en bezienswaardigheden.

Sprookjeshof

Het Sprookjesbos is een belevenis opzich. Hier komen bekende sprookjesfiguren tot leven: Hans en Grietje, Sneeuwwitje en de zeven Dwergen, Doornroosje, de Smurfen, Roodkapje en nog vele anderen. Bezoekers kunnen maar liefst 25 verschillende sprookjes tot leven brengen, met maar één druk op de knop! Wat voor weer het ook is, heel warm of juist regen… Geen probleem! Er kan volop binnen gespeeld worden in het Kabouter Klauter Kasteel.

Van Gogh Huis Nieuw-Amsterdam

Bezoek het enige, voor publiek toegankelijke, huis in Nederland, waar één van de beroemdste schilders ter wereld, Vincent van Gogh, woonde en werkte.

Wandelen over het Boomkroonpad

Op het Boomkroonpad kun je het bos van de Hondsrug eens op een heel andere manier bekijken: van boven! Het Boomkroonpad is namelijk een spannend pad van 125 meter lang, dat door de toppen van de bomen loopt. Ideaal voor een uitje met de kinderen, maar stiekem ook heel leuk voor volwassenen.

Wildlands Adventure Zoo Emmen

Ga op ontdekkingsreis in Wildlands Adventure Zoo Emmen, de mooiste dierentuin van Nederland. Ontdek de grootste families, de mooiste kleuren en kom dichtbij de dieren.

Zwemmen in het Nije Hemelriek

In het mooiste stukje van Drenthe, midden in de bosrijke omgeving van Gasselte, vindt u ’t Hemelriek. Bij veel mensen bekend als de perfecte plaats om ’s zomers je handdoek op het zand neer te leggen en te genieten van zon, water en strand. Maar ’t Hemelriek biedt meer. Veel meer.