Wat heeft Borger te bieden

Borger is een gezellig en karakteristiek dorp, gelegen in de prachtige natuur van de Hondsrug Drenthe. Je vindt er naast oude Saksische boerderijen en gezellige straatjes, veel bedrijvigheid. Het dorp heeft een knus centrum met een overvloed aan winkels en horecagelegenheden. Geniet van een drankje op één van de vele terrasjes of eet een ijsje in de zon.

In en rondom Borger liggen oneindig veel wandel- en fietspaden die je langs schilderachtige landschappen, hunebedden, oerbossen en bloemenvelden leiden.

Het grootste hunebed van Nederland

Borger wordt in de middeleeuwen pas voor het eerst genoemd, maar is al veel langer bewoond. De vele hunebedden zijn hiervan het bewijs. Wist je dat hunebedden ouder zijn dan de pyramides en stonehenge!? Hunebedden zijn ruim 5000 jaar oude stenen grafmonument en tussen 3400-3200 voor Christus gebouwd. In Borger vind je zelfs het grootste hunebed van Nederland! Binnen de gemeente Borger – Odoorn zijn er maar liefst achttien stuks te vinden. En alsof dat nog niet genoeg is kun je in Borger ook het Hunebedcentrum bezoeken. Terecht dus dat Borger ook wel de Hunebedhoofdstad van Nederland wordt genoemd.

Daarnaast vind je in Borger ook het hoofdkwartier van Geopark De Hondsrug, het eerste Geopark van Nederland. Geopark de Hondsrug heeft sinds vorig jaar de UNESCO Status.

Markten

Elke dinsdagochtend  tussen 8.00 en 12.00 uur is er een gezellige weekmarkt aan de Torenlaan. Verder is er in het zomerseizoen elke vrijdag een braderie en vlooienmarkt.

Hier vind je nog meer informatie over Borger.